Připravte si:
- schválně nepíši množství, protože záleží jen na Vás, kolik chcete brambor a pro kolik žampionů apod. se rozhodnete - tisíc lidí, tisíc chutí :)
1. brambory
2. žampiony (nejlepší jsou čerstvé, ale mohou být i v konzervě - aspoň si ušetříte práci:))
3. nivu
4. šunku
5. nasekaný špenát (já použila mražené "válečky",které jsem rozmrazila)
6. česnek
7. sůl. pepř, grilovací koření)
8. smetanu ke šlehání (250 ml)
Postup:
- brambory budeme péct při 240 stupních, rozehřejte si zavčas troubu:)
- pokud máte žampiony z konzervy - krok 1 a 2 pro vás odpadá
1. oloupejte čerstvé žampiony a nakrájejte je na plátky zhruba 0,5 cm
2. dejte žampiony smažit, občas promíchejte, obraťte. Že jsou hotové poznáme tak, že žampiony zhnědnou a zezlátnou
3. mezitím, co se smaží žampiony si nakrájejte na kostečky šunku a nastrouhejte nivu
4. dejte rozmrazit špenát, rozmačkejte do něj česnek (já dávala 3 velké stroužky, ale opět záleží na Vaší chuti) a zamíchejte
5. okrájejte brambory a nakrájejte je na plátky cca 0,5 cm široké
6. připravíme si zapékací skleněnou mísu, naskládáme pár brambor, rozprostřeme trochu šunky, nivy a pár žampionů. Sem tam dáme špenát s česnekem. Posypeme špetkou soli, opepříme, posypeme troškou grilovacího koření a pokračujeme další vrstvou - dokud budeme mít brambory a ostatní igredience:)
7. až vyčerpáme všechny brambory a ingredience, otevřeme si smetanu ke šlehání a rovnoměrně brambory zalijeme, na konec posypeme ještě troškou grilovacího koření (dle chuti), a dáme péct.
Žádné komentáře:
Okomentovat